+31 6 21 48 52 80 info@hartmissie.nl

Natasja de Lange

De weg naar een leven vanuit flow

Jarenlang leefde ik vanuit mijn hoofd. Vanuit beredenering. Vanuit een overlevingsstrategie. Ik deed onbewust alles wat me sterk hield en me weghield bij mijn gevoel, bij mijn lichaam, bij mijn hart. Mijn hoofd draaide overuren en ik kwam steeds meer vast te zitten in het denken. Totdat er een punt kwam dat ik wist dat het zo niet langer kon: ik moest gaan leren luisteren naar wat mijn gevoel me te vertellen had.

Ik besloot diverse studies en trainingen te gaan volgen die mij dichter bij mijn hart zouden brengen. In eerste instantie dompelde ik me onder in Zingeving, Creativiteit en Spiritualiteit, NLP, Transpersoonlijke Coaching en Counseling, Danstherapie, Healing Tao, Reiki, en Tai Chi. Ook volgde een 10-daagse Vipassanameditatietraining, die mijn ervaring in het leven blijvend zou veranderen.

 Dankzij de ontdekking van de Subbody Butoh School in Dharamsala, India, ben ik met mijn man Stanley voor onbepaalde tijd die kant ingetrokken, alwaar ik naast diepgaand lichaamswerk ook een yoga teacher training volgde. Onze reis zette voort in New York en op Ibiza, waar we alles wat we geleerd hadden konden integreren en delen.

 Eenmaal terug op Nederlandse bodem, bekwaamde ik me verder in karakterstructuren, medische en psychosociale basiskennis, systemisch coachen en familieopstellingen, startte ik mijn eigen praktijk in lichaamsgerichte psychosociale therapie en begon ik met het geven van diverse trainingen bij Smara Opleidingen. Toch merkte ik dat – ondanks mijn lichaamsgerichte aanpak – mijn cliënten vaak teveel in het denken bleven hangen, en niet uit hun overlevingsstrategie konden komen.

De helende kracht van bewust verbonden ademwerk

 Tijdens de zoektocht naar effectieve tools die hierbij konden helpen, ontdekte ik de kracht van ademwerk. In eerste instantie dankzij mijn eigen ervaringen, en later vanuit de vele opleidingen en trainingen die ik ben gaan volgen op het vlak van de ademhaling, bij onder meer Ursula Aerts, Dan Brulé, Stig Severinsen, Judith Kravitz, Lo Hermsen en Kasper van der Meulen.

 De positieve effecten bij mijn cliënten van het werken met de bewust verbonden ademhaling waren zo groot, dat dit een vast onderdeel is geworden van mijn therapie. Ook heb ik al mijn kennis en ervaring samengevoegd in een eigen ademopleiding, waarin je in relatief korte tijd (4 maanden) door een diep transformatietraject gaat en je als coach of therapeut het ademwerk eigen kunt maken.

 Het is mijn missie geworden om de helende kracht van verbonden ademwerk te verspreiden aan zoveel mogelijk mensen. Ik geloof er namelijk in dat we hierdoor, door onze eigen heling, de hemel op aarde kunnen creëren.

 “Met alleen praattherapie los je de kern van het probleem niet op.” – lees meer over mijn persoonlijke verhaal in dit interview op thebreathworkmovemen.nl 

Wil je me beter leren kennen, of heb je nog vragen? Bel me gerust op of vul het contactformulier in.

 

 

Volg mij op Social Media: